skip to Main Content

4 CREATIEVE IDEEËN VOOR JE INTERIEUR

Niets is belangrijker dan je goed voelen in je eigen huis. Dit moet dé plek zijn waar je je volledig kan ontspannen. De sfeer in je huis is hiervoor erg belangrijk. Het moet een sfeer zijn die past bij jou als persoon. Voor de een is dat een volledig witte kamer en voor de ander allerlei drukke printjes bij elkaar. Wij doken in de verschillende interieur stijlen en geven in deze blog 4 creatieve tips voor je interieur.

Krant aan de wand

Ben jij een echte krantenlezer? Houd jij van papier? Dan is het gebruiken van kranten als behang echt iets voor jou! Een saaie kamer zal snel veranderen in een leuke sfeer. Het is daarnaast ook erg uniek. Een keertje wat anders dan een standaard kleurtje of foto’s aan de muur. Het hoeft natuurlijk niet per se een krant te zijn, je kan dit ook goed doen met bladzijdes uit je favoriete tijdschrift of boek. Of als je veel van muziek houdt, kunnen dit muziekbladen zijn. Zo maak je een muur in je huis heel persoonlijk en net even wat anders dan normaal.

Gebrrutten-viervcreatieveideeen1

Let wel op! Als je echte kranten wilt gebruiken, moet je heel netjes te werk gaan. Een krant is namelijk veel dunner dan gewoon behang en vraagt om veel aandacht. Het is ook mogelijk behang met krantenprint te kopen. Dit is naar ons idee het beste, omdat dit bedoeld is voor behang en uiteindelijk zorgt voor het mooiste eindresultaat.

Durf donker

Donkere kleuren, zoals zwart, donkergrijs, donkerblauw, taupe etc. gebruiken in je interieur. Niet een van de meeste gebruikelijke keuzes. Er zijn veel mensen die deze donkere kleuren niet durven te gebruiken, omdat ze denken dat het de ruimte kleiner maakt. Natuurlijk zorgt het voor een donker effect als de kamer zelf weinig natuurlijke lichtinval heeft. Maar heeft de kamer wel veel ramen en natuurlijk licht, dan kan dit voor een heel mooi effect zorgen. Het geeft een ruimte klasse en zorg voor een bijzondere sfeer. Net even wat anders, dan een normaal kleurtje of behangetje. Zwart is mooi te combineren met grijstinten en natuurlijke elementen, zoals hout. En lichte elementen toevoegen in een geheel zwart interieur zorgen voor echte eyecatchers. Doe eens gek! Durf donker!

Gebrrutten-viervcreatieveideeen2

Magneetverf

In onze vorige blog gaven wij al tips over het gebruik van krijtbordverf. Magneetverf is eenzelfde soort verf en geeft je interieur een leuk en creatief karakter. De muren die beschilderd zijn met deze verf zien er gewoon uit, maar zijn daarnaast ook superhandig. Je kan er namelijk van alles ophangen zonder je muren te beschadigen. De mogelijkheden van magneetverf zijn eindeloos.

Let ook hierbij weer op! Want het aanbrengen van magneetverf, vergt veel aandacht en geduld.

Magneetverf is leuk te gebruiken in iedere kamer. Bijvoorbeeld:

  • In de keuken: hang lekkere recepten op;
  • In de werkkamer: maak een trendy memobord;
  • In de kinderkamer: allerlei decoratie en tekeningen.

Ongewone plekjes

Het schilderen en behangen van je muren is normaal. Om net iets creatiever te werk te gaan kun je er ook voor kiezen om de muren een simpele kleur te geven en de ongewone plekjes een totaal ander kleurtje te geven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De binnenkant van je ramen een felle kleur geven;
  • De trap beschilderen in een opvallende kleur;
  • Kleine vlakken in je interieur een kleur geven;
  • Kleine stukjes behangen.

Gebrrutten-viervcreatieveideeen4

Interesse? Schildersbedrijf Gebr. Rutten

Misschien wil je na het lezen van deze blog ook wel graag een krant aan de wand, een zwarte muur, een muur van magneetverf of een groene trap? Alles is mogelijk in jouw interieur! Wij bij schildersbedrijf Gebr. Rutten helpen je graag om jouw droom interieur waar te maken! Neem eens contact op!

Back To Top