skip to Main Content

4X CONTRAST IN JE INTERIEUR

Eén van de woontrends van 2019: contrast in je interieur. Dat is wat een interieur mooi en opvallend maakt. Door 2 verschillende stijlen/ materialen met elkaar te combineren, versterken ze elkaar en krijg je een wauw-effect. Maar hoe doe je dat zonder dat het te rommelig of te druk wordt? In deze blog nemen we je mee hoe jij twee verschillende stijlen op een prachtige manier kunt combineren.

1. Contrast met kleuren

Een manier om contrast in huis aan te brengen, is door met verschillende kleuren te werken. Denk bijvoorbeeld aan donker en licht. Kijk eens voor inspiratie in onze blog zwart & wit. Deze kleuren combinatie is erg populair momenteel. Zwart-wit kan soms wat saai overkomen. Om dan een spannend contrast te creëren is het mooi om felle opvallende kleuren in het interieur te verwerken. Een meubelstuk of een klein accessoir in een felle kleur.

2. Klassiek versus modern

Een ander mooi contrast is om de stijlen modern en klassiek met elkaar te combineren. Heb je een modern huis, dan is het mooi om klassieke elementen in je interieur te plaatsen of bijvoorbeeld te kiezen voor een klassiek behangetje aan de muur. Dat geldt natuurlijk ook andersom; heb jij een oud klassiek huis, dan is het mooi om je interieur in te richten met moderne elementen. Bijvoorbeeld een hele strakke witte kamer met design meubels.

3. Contrast in materialen

Contrasten creëren met diverse materialen is ook een van onze favoriet. Denk bijvoorbeeld aan hout met hoogglans elementen ernaast. Het brengt elkaar ongelofelijk goed in balans waardoor het niet te houterig wordt en aan de andere kant niet teveel glans heeft.

4.Diverse prints naast elkaar

Prints zijn momenteel erg populair. Diverse kleuren en printjes worden gecombineerd met elkaar. Pas op dat het niet te druk wordt! Maar als je een goede balans aan weet te brengen tussen drukke behangetjes en rustige elementen, kan het contrast tussen deze 2 echt fantastisch zijn.

Schilderwerken gebr. Rutten helpt je graag!

Contrast is één van de trends van 2019. Ben jij om? Wil jij graag een mooi behangetje, je kamer zwart/wit of een andere mooie kleur in je huis? Neem dan direct contact met ons op om een afspraak te plannen!

Back To Top