skip to Main Content

BLACK AND WHITE SAAI? ECHT NIET!

Veel mensen zijn gek op neutrale kleuren, zoals zwart en wit. Het is stijlvol, modern en straalt rust uit. Zwart en wit zijn twee uiterste van elkaar, maar gaan daardoor juist in interieur heel goed samen. Zwart is wat stoerder en wit maakt het geheel juist weer heel erg fris en luchtig. In deze blog nemen we je mee in de zwart/wit stijl.

Zwart en wit

Als je kijkt naar de verschillende interieurstijlen met de kleuren zwart en wit, dan valt voornamelijk op dat de muren de kleur wit krijgen, de vloer zwart is en de accessoires worden afgewisseld met zwart, wit en hout. Het is logisch dat deze combinatie van zwart en wit het meeste voorkomt. Je kamer volledig zwart schilderen is namelijk nogal heftig en somber. Toch zijn er talloze voorbeelden te vinden van interieurs waarin een zwarte muur, stijlvol, modern en gaaf kan zijn. Zie de voorbeelden hieronder, waarin een moderne kamer gecombineerd wordt met de kleur zwart op de muur:

blackandwhite-gebrrutten1

En een leuk weetje! De kleurencombinatie zwart en wit, zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. De perfecte kleurcombinatie dus voor kleine ruimtes.

Makkelijk in huis te halen

Een ander voordeel als je kiest voor de kleuren zwart en wit in je interieur, is dat meubels en accessoires eenvoudig bij elkaar te zoeken zijn. Er zijn namelijk erg veel spullen in deze kleuren te vinden en je hoeft niet eindeloos te zoeken naar de perfecte kleur blauw/rood/groen etc. Zwart is zwart en wit is wit. Zorg er dan wel voor dat je eenzelfde kleur wit neemt, want anders wordt het alsnog erg onrustig.

Zwart en wit zijn goed te combineren met accessoires van hout. Dit behoudt het rustige effect en heeft een natuurlijke uitstraling. Maar als je toch graag een kleurtje wilt toevoegen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Juist omdat zwart en wit zo neutraal en simpel zijn, kan een gekleurde accessoires of meubelstuk in het interieur voor een eyecatcher zorgen. Kijk in de voorbeelden hieronder:

blackandwhite-gebrrutten2

Krijten op je muur

Als je kiest voor een zwart/wit interieur dan kan een krijtbord niet in jouw interieur ontbreken. Krijtbordverf is een verf die je kan aanbrengen op iedere muur in je interieur. Een hele muur, een deur of een klein stukje op een muur. Deze verf werkt als een krijtbord, je kunt er op krijten. Dit zorgt voor een speels effect in je huis. Het is daarnaast erg handig, want je kan alles opschrijven en hoeft niks meer te vergeten!

blackandwhite-gebrrutten3

En ook erg leuk voor als je kinderen hebt. Zij kunnen zorgeloos tekenen op de muur!

Black, white en Gebr-Rutten

Wil jij na het lezen van deze blog ook graag meer zwart en wit aanbrengen in je interieur? Of ben je geïnteresseerd in krijtbordverf? Wij brengen graag wat meer zwart of wit aan in je woning? Neem contact op met ons! Natuurlijk ook als je liever toch voor een kleurtje gaat!

Back To Top