skip to Main Content

BUITENSCHILDERWERK, ALLES WAT JE MOET WETEN.

Ken je dat moment dat je door een straat loopt en je het perfecte huis ziet. Jouw droomhuis. Alles klopt. Het springt ertussenuit naast alle andere woningen. Vaak heeft dit er ook mee te maken dat het niet alleen een mooi huis is, maar ook een woning is dat goed onderhouden is. Alles zit goed in de verf: de buitenmuren, de deuren en de kozijnen. In deze blog nemen we je mee in een van onze sterktes: buitenschilderwerk!

Het is belangrijk om te weten dat buitenschilderwerk een totaal andere aanpak vereist dan binnen schilderwerk. Niet alleen de aanpak is anders, maar ook de materialen en de omgevingsfactoren zijn belangrijk.

Onder het begrip buitenschilderwerk valt: buitenmuren, deuren en kozijnen. Niet alleen het schilderwerk is belangrijk, maar ook het onderhoud van de ondergrond. De ondergrond moet allereerst goed hersteld zijn, zodat de verf goed blijft zitten en weer voor een aantal jaar mee kan

Hoe vaak is buitenschilderwerk nodig?

Gemiddeld is een woning om de vijf jaar toe aan onderhoud. Dus het herstellen van het hout, staal of steen en het aanbrengen van een nieuwe laag verf. Een nieuwe laag verf op jouw buitenmuren is nodig, wanneer het bestaande schilderwerk blaasjes of scheurtjes begint te vertonen. Op onderstaande afbeelding is te zien hoe dat eruitziet.

Hoelang de verf op jouw buitenmuren precies mee gaat is lastig te zeggen, want het is afhankelijk van meerdere factoren:

  • Het hangt af van de kwaliteit van de gebruikte materialen; is er kwaliteit verf gebruikt of een goedkope variant.
  • Daarnaast vereist buitenschilderwerk de nodige kennis en is het belangrijk dat dit zorgvuldig wordt aangebracht, zodat het voor een lange tijd meegaat. Daarbij is het dus ook van belang dat niet alleen de verf opnieuw wordt aangebracht, maar ook de ondergrond (hout, steen, staal) wordt hersteld.
  • Tot slot heeft het weer ook een grote invloed op de kwaliteit van het schilderwerk en de levensduur. Het kan zo zijn dat een woning in het zuiden eerder een nieuwe verflaag nodig heeft dan een woning in het noorden. Helaas is dit een factor, waar je geen invloed op hebt.

Wat is nodig voor het beste buitenschilderwerk resultaat?

Wil je kwalitatief goed schilderwerk? Wil jij die woning bezitten waar iedereen van zegt: ‘Wauw dat huis ziet er verzorgd uit!’ Let dan op het volgende:

  • De materialen. Zorg dat de verf van goede kwaliteit is. Buitenschilderwerk kost vaak wel wat geld, maar het is zonde om dan gebruik te maken van de goedkoopste variant. Gebruik maken van een goedkope verf, zal er uiteindelijk voor zorgen dat je woning eerder blaasjes en scheurtjes gaat vertonen. Daarnaast moet de gebruikte verf ook goed aansluiten op de onderlaag waar het op wordt aangebracht. Wij bij Gebr. Rutten weten exact wat goed en minder goed is.
  • De uitvoering. Het juist uitvoeren van het buitenschilderwerk vraagt om kennis. Details aan je woning, rotte plekken en lastige locaties vragen om veel aandacht en vakkennis. Dit moet vakkundig worden aangepakt als je wilt dat je buitenschilderwerk voor langere tijd meegaat.
  • De periode. Buitenschilderwerk kan niet het gehele jaar door worden aangebracht. In de maanden april tot en met oktober is het een goede periode voor het herstellen van jouw woning en het aanbrengen van buitenverf.

Buitenschilderwerk & schilderwerken Gebr. Rutten

Wij bij schilderwerken Gebr. Rutten hebben veel ervaring met buitenschilderwerk. Wij weten welke verf belangrijk is, hoe we jouw onderlaag op de juiste manier kunnen herstellen en hoe we tot slot een mooie laag verf aan moeten brengen. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat jij die perfecte ‘good looking’ woning hebt. Niet alleen je woning, maar ook je schuur, schutting of andere elementen buiten schilderen wij graag. Interesse in buitenschilderwerk? Neem contact op met ons!

Back To Top