skip to Main Content

CREËER RUST: HAAL DE NATUUR IN HUIS!

De natuur staat in 2017 centraal. De Nederlander houdt zich meer dan ooit bezig met duurzaamheid, gezond eten en tuinieren. Deze liefde voor de natuur en het groen is terug te vinden in de interieurs van huizen. Groene en natuurlijke elementen zijn echte interieurtrends waar je dit jaar niet om heen kan. We zullen je het één en ander vertellen over deze natuurlijke trend.

Rust, rust en nog meer rust

In het hedendaagse drukke leven verlangen we steeds meer naar rust. Warme, donkere kleuren zorgen voor rust. Pak dus de kwast en schilder je muur eens groen. Een warme kleur groen zoals op de afbeelding hieronder te zien is, straalt rust uit en geeft een natuurlijk effect.

Deze warme kleur groen is leuk te combineren met andere natuurlijke elementen. Kamerplanten zijn helemaal hot. Kamerplanten zijn erg leuk om te combineren met de kleur groen en geven nog meer een natuurlijk gevoel in huis. Tip! Varieer met verschillende kamerplanten en potten. Dit zorgt voor een leuk en speels effect.

Schilderwerken Rutten Nijmegen

Brons, natuursteen en kurk

Bij de kleur groen en de kamerplanten passen materialen als brons, natuursteen en kurk. Dit zijn ook drie materialen die we momenteel veel terug zien in woonwinkels. In veel woonaccessoires is brons, natuursteen of kurk te zien. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een nog meer natuurlijk gevoel. Leuke accessoires ideeën met deze materialen zijn bijvoorbeeld:

  • Een fruitmand van brons;
  • Het welbekende prikbord van kurk
  • Vazen van natuursteen.

Om deze natuurlijke touche nog meer terug te laten komen in het interieur is het leuk om planten en botanische prints terug te laten komen op stukken behang of op stoffen. Al deze groentinten en natuurlijke materialen bij elkaar zorgen voor een serene sfeer waarin je heerlijk kunt ontsnappen uit de drukke buitenwereld.
Het leuke is dat deze natuurlijke trend niet alleen toe te passen is in je woon- of slaapkamer, maar zelfs toe te passen is in de badkamer. Badkamers kunnen worden omgetoverd tot natuurlijke spa’s. Relaxter kan bijna niet!

Schilderwerken Rutten Nijmegen

De ouderwetse jaloezieën weer hip in huis

Ook hout is een natuurlijk materiaal dat past in deze natuurtrend. Hout is een tijdloos materiaal en daarom zeker het investeren waard. Een interieurtrend van dit moment zijn houten jaloezieën. Deze houten jaloezieën lijken op de plastic jaloezieën die veel huishoudens voor hun ramen hebben hangen. Deze houten variant oogt chiquer en zorgt voor een meer natuurlijk effect in je interieur. Let wel op dat houten jaloezieën niet zo eenvoudig omhoog of omlaag te krijgen zijn als de plastic variant. De originele houten variant moet aan het raam worden vast gemonteerd. Per ruimte kan het dus enorm verschillen of houten jaloezieën passen of niet.

In deze hectische wereld is een natuurlijk, rustige plek waarin je je volledig kunt ontspannen belangrijker dan ooit. Met deze tips en trends creëer je je eigen interieur op een natuurlijke manier. Niet oubollig, maar juist hipper dan hip! Wil je graag een groene kleur op je muur of zit je te denken aan een behang met een botanische sfeer? Neem gerust contact op met ons. Wij halen graag de rust naar je huis!

CREËER RUST: HAAL DE NATUUR IN HUIS!

Back To Top