skip to Main Content

HOE CREËER JE EEN DAGDROOM INTERIEUR?

Weelderige rozen, bloemen, zachte pasteltinten en ronde vormen. Houd jij van romantiek en wil je dat graag terug laten komen in je interieur? In deze blog vertellen we je hoe je jouw slaapkamer of andere plekken kunt omtoveren tot een romantische plek. Een plek waar je lekker kunt wegdromen van de dagelijkse drukte. Een plek waar je tot jezelf kan komen en kunt ontspannen met de geur van verse bloemen. Hoe voeg je een vleugje romantiek toe aan je interieur?

Het creëren van een romantisch interieur gaat goed samen met de landelijke woonstijl. De landelijke stijl is een stijl waarin veel decoratie, pasteltinten en bloemen in voorkomen. Met behulp van deze stijl is het gemakkelijk om jouw interieur romantisch te maken. Met deze stijl is het veel gemakkelijker om jouw interieur romantisch te maken, dan met bijvoorbeeld een modern interieur.

Omdat een landelijk interieur van zichzelf al veel decoratie heeft, is het vrij eenvoudig om in combinatie met deze stijl een romantisch interieur te creëeren. Je moet zelfs oppassen dat je niet te veel romantische decoratie toevoegt aan de landelijke interieur stijl, want dan wordt het over de top.schilderwerken-romantisch1

Wegdromen vanuit een hemelbed

Wakker worden met zachte pasteltinten op je muur, de geur van rozen en vanuit een romantisch hemelbed? Romantischer kun je het niet krijgen. Ons advies om je slaapkamer om te toveren tot een romantische plek:

 • Verf je muren in pasteltinten: beige, heel licht roze, gebroken wit, licht grijs. Gebruik pastelkleuren om in je slaapkamer een romantisch effect te creëeren.
 • Sierlijke decoratie zorgt voor een romantische touche. Plaats bijvoorbeeld gordijnen rondom je bed. Op deze manier maak je je eigen hemelbed. Een plek waar je altijd even kunt wegdromen.
 • Plaats een dressoir/bureau/kast met veel sierlijke rondingen en decoratie.
 • Bloemen, bloemen, bloemen. Een bos verse rozen of andere bloemen in je slaapkamer, zorgt niet alleen voor het oog voor een romantische sfeer, maar ook de geur draagt bij aan een romantische sfeer. De geur van verse bloemen laat je nog sneller wegdromen naar een andere wereld.

Schilderwerken-romantisch2

Romantisch badderen

Een andere plek in huis die erg geschikt is voor een romantische uitstraling, is de badkamer. Stel je voor dat je na een drukke werkweek een sierlijk bad vol laat stromen, kaarsjes aan, gezichtsmaskertje op en ontspannen maar.

 • Verf je badkamer muren in pasteltinten.
 • Ook de verschillende kleuren bordeauxrood en roze zijn geschikt voor het creëren van een romantische badkamer.
 • Wil je toch liever een rustig witte badkamer, dan is het advies om niet te kiezen voor wit wit, maar voor gebroken wit. Wit, wit is te heftig en past goed in een modern interieur, maar in een romantisch interieur is het beste om te kiezen voor zachte kleuren.
 • Een sierlijk bloemenbehang in je badkamer, kunnen ook zorgen voor een romantische sfeer.
 • Een bad met sierlijke krullen is erg geschikt voor het creëeren van een romantische badkamer.
 • Plaats kaarsen rondom je bad en op schapjes in de badkamer.

Wat zorgt nog meer voor een romantische uitstraling?

De kleur of het behang van je muren, is van groot belang voor het creëeren van een romantische stijl. Maar je maakt je interieur helemaal compleet met sierlijke decoratie. Enkele accessoires/meubels die zorgen voor een romantisch interieur:

 • Hang een kroonluchter op;
 • Schapenkleedje of kussentjes met een zachte en harige bekleding;
 • Lange gordijnen;
 • Spiegels met sierlijke decoratie;
 • Vazen met bloemen. De geur en de uitstraling zorgen voor romantiek in je huis;
 • Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen. Een kamer vol met kaarsjes die branden, romantischer krijg je het niet.

schilderwerken-romantisch3

Maak dagdromen en wegdromen mogelijk op ieder moment van je dag!

Heb je na het lezen van deze blog wel behoefte aan meer romantiek in je interieur? Wakker worden met de geur van rozen op ieder moment van de dag wegdromen uit de alledaagse drukte? Wij helpen je graag! Wij verven je muren in pasteltinten of behangen je muren met een romantisch behang. Uiteraard kun je bij ons ook altijd terecht voor andere kleurtjes, behangetjes óf advies. Neem contact met ons op!

Back To Top