skip to Main Content

HOE HAAL JE HET EEUWENOUDE TERRAZZO IN HUIS?

Als je door oude gebouwen en historische winkelpanden loopt, kom je nog weleens muren met Terrazzo tegen. Terrazzo is een naam die gebruikt wordt voor een vloerafwerking, bestaande uit marmerkorrels of korrels van ander materiaal. Deze korrels zijn in niet gekleurd cement of klei gedrukt en na droging gepolijst. Terrazzo is een opkomende trend en leuk toe te passen in je interieur. Wij vertellen je er alles over in deze blog.

Terrazzo stijl

De terrazzo stijl is ontwikkeld als oplossing om afgekeurde restanten van marmer en andere natuurstenen niet te hoeven weggooien. Restanten van deze materialen werden in betonnen vloeren gebruikt en er ontstond een mooi effect. Dit is in de 15e eeuw in Venetië ontwikkeld. Terrazzo is momenteel erg populair in de designwereld. Het wordt niet alleen gebruikt om vloeren en wanden af te werken, maar je vindt het ook terug in allerlei interieur elementen: van meubels tot werkbladen, van behangetjes tot accessoires.

Terrazzo is een steensoort en erg prijzig. Het is een materiaal wat prachtig te gebruiken is in vloeren, keukenbladen en als steenafwerking in je badkamer. Ga je voor een drukke print van Terrazzo dan adviseren wij om de rest van de muren een rustig neutraal kleurtje te geven. Terrazzo was ooit een goedkope variant voor marmer, maar inmiddels is ook Terrazzo erg prijzig geworden. Dus hou je van deze trend, maar heb je een kleiner budget. Geen probleem, want er zijn genoeg andere oplossingen om Terrazzo toe te passen in je interieur.

Terrazzo behang

Een goedkope variant voor Terrazzo is Terrazzo behang. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en groottes. Erg leuk om te gebruiken in verschillende kamers. In de woonkamer, de kinderkamer of in de werkkamer. Overal is deze look leuk toe te passen. Kijk wel uit want het is een erg drukke look. Dus zorg dat de rest van je interieur rust uitstraalt en basis kleuren heeft. Kijk voor inspirerende kamers hieronder:

Is een Terrazzo behang te druk voor jou, maar hou je wel van deze print. Dan kun je het op een andere manier erg leuk in je interieur aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een Terrazzo print poster of verschillende accessoires met Terrazzo print, bijvoorbeeld plantenbakken, kussens, zeepbakje voor in de badkamer, vazen etc.

Terrazzo & schilderwerken Gebr. Rutten

Wij bij schilderwerken Gebr. Rutten hebben veel ervaring met schilderwerk en behang. Wij weten welke verf belangrijk is, hoe we jouw onderlaag op de juiste manier kunnen herstellen en hoe we tot slot een mooie laag verf aan moeten brengen. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat jij die perfecte ‘good looking’ woning hebt. We kunnen niet alleen schilderen, maar wij helpen ook graag bij het behangen. Wil jij de Terrazzo trend in je huis? Wij helpen je graag met het schilderen van je huis in neutrale kleuren rondom de Terrazzo elementen of het aanbrengen van Terrazzo behang. Interesse? Neem contact op met ons!

Back To Top