skip to Main Content

HOLLANDSE MEESTERS ZIJN POPULAIR

Musea zijn populair. In het Rijksmuseum is het drukker dan ooit. Je staat tegenwoordig met groepen mensen voor een schilderij. Bij de meeste schilderijen zie je door de drukte het gehele schilderij niet eens meer. De uitkomst is daar: behang je huis met Hollandse meesters!

Rembrandt, Vermeer & Van Gogh

Schilderijen van Hollandse meesters in het interieur hadden vaak een stoffig imago. Het Rijksmuseum is een populaire attractie en hierdoor worden ook onze oude Hollandse meesters, zoals Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer steeds populairder. We halen steeds vaker graag deze wereldberoemde schilderijen in huis en verwerken dat dan op een moderne manier in ons interieur.

Trend: terug naar de oorsprong

Zoals we in onze vorige blog al aangaven is het tegenwoordig een trend dat men graag wil weten waar de oorsprong van dingen ligt. Denk daarbij aan de groene/duurzame trend die er momenteel heerst. We willen graag weten waar ons voedsel vandaan komt en hechten steeds meer waarden aan duurzame lokale producten. Deze trend zien we ook terug bij de oude Hollandse meesters. We willen graag het verleden en de oorsprong in huis halen. Het terug grijpen naar vroeger is hot.

Hoe is dit behang te combineren?

Het afgelopen jaar zien we dat veel Nederlandse behangfabrikanten inspelen op deze trend. Zo brachten zij vorig jaar al een collectie met Van Gogh behang uit. Deze meesterwerken zijn juist erg goed te combineren in een modern interieur. In een kamer waarin veel witte muren zijn en veel strakke meubels zijn, is een uitvergroot Hollands meesterwerk als behang aan de muur hip, pakkend en modern.

Schilderwerken Hollandse meesters zijn populair

Het oubollige van deze oude meesterwerken is vaak goed te combineren met bijna elke woonstijl. Een gekleurd bloempatroon als behang, maakt je kamer erg kleurrijk, smaakvol en stijlvol. Er zijn niet alleen oubollige meubels voor nodig om dit oude Hollandse meesters behang succesvol mee te combineren. Juist in combinatie met moderne en design meubels maak je je huis stijlvol met dit behang. Denk bijvoorbeeld aan een witte strakke keuken of in een kamer met een industriële look.

Neem eens een kijkje op de website van het Rijksmuseum. Daar zijn allerlei schilderijen te downloaden en vaak kan van een schilderij een posterbehang gemaakt worden. Zo kun jij dus jouw lievelingsschilderij vergroot aan je muur hebben hangen!

3 tips om je huis te combineren met Hollandse meesters behang

Om je huis stijlvol en chique in te richten met behang van Van Gogh, Vermeer of Rembrandt, geven we hieronder nog enkele tips:

  • Maak gebruik van retro items: oude tweedehands spullen. Koop bijvoorbeeld een tweedehands houten kastje of bijzettafeltje op een vlooienmarkt.
  • Retro en design. Retro is in en juist in combinatie met design is dit dé perfecte combinatie voor het Hollandse Meesters behang. Denk bijvoorbeeld aan een Charles DWS stoel.
  • Zorg ervoor dat het niet te druk wordt. De aandacht moet gaan naar het behang. En om te zorgen dat het een stijlvol en modern interieur blijft, is het advies om andere elementen in huis rustige kleuren te geven. Zorg voor veel basic kleuren zoals: wit, hout, zwart en grijs. Teveel andere motiefjes, planten en accessoires kunnen het te druk maken in combinatie met dit behang.

Schilderwerken Hollandse meesters zijn populair

Wat kunnen wij doen?

Hollandse meesterwerken groot aan je muur; wie wil dat nou niet? Een mooiere binnenkomer kun je niet hebben in je huis. Wij zijn fan! Maar mocht je het toch niet echt een prettig idee vinden dat Rembrandt van Rijn je aankijkt terwijl je op de bank ligt, dan kunnen wij u ook altijd voorzien van een ander behangetje of verfkleurtje aan de muur. Neem gerust contact op met ons.

Schilderwerken Hollandse Meesters zijn populair

Back To Top