skip to Main Content

STATION NUNSPEET: VAN KILLE PLEK, NAAR WARME WACHTRUIMTE

Naast dat schilderen onze passie is, hebben we er vooral veel plezier in om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen, iedere dag weer. Daarmee maken wij het verschil. Met trots kunnen we zeggen dat we al veel mooie projecten hebben uitgevoerd. Van het schilderen tot een voordeur, het restaureren van de Stevenskerk in Nijmegen tot aan het opknappen van diverse stations in Nijmegen. Om een goed beeld te geven hoe wij te werk gaan, omschrijven we in deze blog hoe wij een project aanpakken.

Vraag station Nunspeet

Vraag station Nunspeet: Station Nunspeet heeft een wachtruimte waar reizigers kunnen wachten totdat hun trein arriveert. Het is een monumentaal pand. Wij willen deze wachtruimte graag opknappen. De wachtruimte ligt naast een bos, daardoor lijkt het binnen altijd erg donker. Het belangrijkste is dat de monumentale uitstraling en de vloer moeten blijven. Er zijn daarnaast enkele problemen met echo-klank in de wachtruimte.

Foto’s voor de renovatie:

Nunspeet1

Advies Ruttengroep

Wij gingen aan de slag en kwamen tot het volgende advies:

  • Oude foto. Om de wachtruimte gezellig te maken, was het advies om een oude afbeelding te zoeken van Nunspeet. Een afbeelding waarop Nunspeet te herkennen is voor de wachtende reiziger. Het zomaar ophangen van een oude foto is nog niet zo eenvoudig. De foto moet tegen diverse omstandigheden kunnen; verschillende weertypes, vandalisme etc. Wij kwamen daarom met het voorstel om de foto op stalen beplatingen te laten drukken. De reiziger ziet dit niet en het gaat jaren in goede kwaliteit mee. De foto is in sepia kleur groots geplaatst op de kopse wand van de wachtruimte.
  • Verlichting. Wij hebben ervoor gekozen om de verlichting te upgraden naar Ledverlichting en boven de banken in de wachtruimte te plaatsen.
  • Radiatoren. Het is een kleine ruimte en het is daarom erg belangrijk dat het een rustige ruimte is. Ons advies was om een mooie oude foto te plaatsen. Daarbij is het belangrijk dat andere elementen in de wachtruimte rustige kleuren krijgen, zodat het niet te druk wordt. Daarom is er gekozen om de radiatoren dezelfde kleur te geven als de achtergrond. Zo oogt de wachtruimte heel erg rustig en strak.
  • De deur is aan de binnenzijde dezelfde kleur geschilderd als de buitenzijde.
  • Echo-klank. Om de echo-klank te verminderen hebben wij geluid absorberend materiaal achter het Spanplafond geplaatst. Dit is niet zichtbaar, maar merk je wel.
  • Kleur. Tot slot is er een Spanplatfond geplaatst in de monumentale kaders. Er is gekozen voor een gemaleerde cremekleur, zodat de uitstraling natuurlijk is. Niet te wit door de ligging naast het bos, maar wel een lichte comfortabele kleur.

Al het advies heeft Ruttengroep mogen uitvoeren, met als resultaat een geheel nieuwe wachtruimte op station Nunspeet:

nunspeet 2

 

Het resultaat: een trotste klant, een tevreden reiziger en een enorme glimlach op het gezicht van Ruttengroep. Eerst denken, dan doen.

Op zoek naar een schilder die u op deze manier kan helpen? Maak kennis!

Back To Top