skip to Main Content

STRAKKE VORMEN & GRAFISCHE PRINTS

Diagonale strepen, diverse kleurvlakken, rechte strepen, felle kleuren of juist pasteltinten. Alles is mogelijk met grafische prints. Een interieurtrend die voor ieder wat te bieden heeft. Grafische prints zijn te verwerken in allerlei interieur elementen: van behang tot textiel, van accessoires tot meubel. Wij gaan je inspireren en nemen je mee in deze trend!

De grafische interieurtrend is momenteel populair door de komst van de Scandinavische interieurtrend. Veel van deze interieurtrend bevat grafische elementen. Een grafisch interieur is eigenlijk een interieur met veel lijnen en figuren. Hieronder zullen we tips en trends toelichten van dit grafische interieur. We beginnen met het grootst aanpakken van grafische tinten in je huis tot aan het verwerken van grafische elementen in kleine accessoires.

1. Grafische trend groots aanpakken

Behang een wand met een grafisch behang. Dit geeft een speels effect. Gekozen kan worden voor een simpel grafisch behang, maar er zijn ook hele gave drukke behangetjes te koop. Let wel op dat meubels en accessoires rustige kleuren krijgen, zodat de kamer niet te druk wordt en je niet duizelig wordt van alle verschillende lijnen en figuren in je kamer.

2. Een grafisch wandpaneel

Is het behangen van een gehele muur met een grafisch behang to much voor jou? Dan is het wellicht een beter idee om slechts een wandpaneel een grafische touch te geven. Een wandpaneel geeft een beetje een idee alsof je een grafisch schilderij hebt hangen in je kamer. Of breng een grafisch behang aan op andere kleine elementen in huis, zoals op de foto hieronder.

Schilderwerken-strakke-lijnen-grafische-vormen-04

3. Grote grafische elementen in huis

Het kan ook erg leuk zijn om de grafische trend te verwerken in grote elementen in huis. Advies: verf je muren wit of in ieder geval in een rustige basiskleur, zodat de grafische elementen goed tot zijn uiting komen. Denk daarbij aan een grafische print in je gordijn of in tegels op de vloer.

4. Grafische trend klein aanpakken

Een grafische touch geven aan je interieur kan ook slechts met accessoires. Hang bijvoorbeeld schilderijtjes met lijnen en figuren op, plaats kaarsenhouders met speelse lijnen op tafeltjes of leg een kussen met een grafische print op je bank.

Schilderwerken-strakke-lijnen-grafische-vormen-010

Alles is mogelijk

Het allerleukste aan deze trend is dat het nooit fout kan gaan. De grafische interieurtrend past bij ieder soort stijl: van landelijk tot retro. Het is aan jou in hoeverre je deze lijnen en figuren terug wilt laten komen in je interieur. Combineer het met zwart en wit voor een rustige uitstraling. Houd je toch meer van kleur? Dan zijn zowel felle kleuren als pasteltinten goed te combineren met deze stijl.

Hieronder twee voorbeelden waarin grafische vormen verwerkt zijn in diverse interieur stijlen:

Schilderwerken-strakke-lijnen-grafische-vormen-011

Waarvoor moet je oppassen?

Zoals hierboven al omschreven is, is het vooral van belang de juiste balans te vinden tussen grafische lijnen en figuren in combinatie met rustige elementen. Teveel lijnen en figuren, maken het voor je hersenen wel erg lastig om het allemaal te verwerken. Dan zal je als je ’s nachts in bed ligt, de lijnen en figuren nog steeds om je heen zien draaien ;).

Eigenlijk kan er (bijna) niks fout gaan, dus waar wacht je nog op? Haal de grafische trend in huis! Wij helpen je in ieder geval graag met een grafisch behangetje. Maar als je dat toch te druk vindt en je liever gaat voor grafische accessoires in huis, dan helpen we je graag om de rest van de kamer wit of een ander rustig tintje te verven. Interesse? Neem contact op!

Back To Top