skip to Main Content

TREND: LAAT JE CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP!

We leven in 2019. Een jaartal waarin alles kan. Een maatschappij waarin alles mogelijk is. Vol met creativiteit en niks is raar. De diversiteit van het leven en deze maatschappij worden weerspiegeld in de volgende interieurtrend. In deze blog geven wij je een flinke creatieve inspiratie boost.

Een creatief interieur is een interieur waarin alles kan. Maar dan ook echt alles kan. Want dat maakt het creatief. Steeds meer mensen durven hiervoor de kiezen. Gewoon doen wat bij hun past en wat maakt het uit als het raar is. Ongedwongen en makkelijk. Alles kan met elkaar worden gecombineerd. Juist door niet na te denken en alles te combineren wat je aanspreekt, zorgt voor nieuwe en interessante interieurs.

Creatief met de verfkwast

Je muur verven in eenzelfde kleur is een optie waar men meestal voor kiest. Een veilige keus. Maar probeer eens wat anders. Hieronder enkele creatieve verftips!

 1. Verf de muur en alles wat er aan die muur hangt mee, bijvoorbeeld de fotolijsten. Zo krijgt alles dezelfde kleur aan de muur. Dit zorgt voor een bijzonder effect.
 2. Verf de helft van de muur in plaats van de hele muur. Dat is een keer wat anders. En het maakt het nog creatiever door de bovenkant een beetje slordig te laten. Het hoeft niet altijd strak en recht.
 3. Werk van licht naar donker. Dat zorgt voor een bijzonder effect.
 4. Horizon strepen zie je veel in interieurs. Maar zet de streep eens anders. Verticaal of schuin, of verschillende kanten op dezelfde muur.
 5. Breng creatieve elementen aan met de verf, die passen bij je interieur

Creatief met behang

Niet alleen met de verfkwast kun je creatief te werk gaan, ook met behang kun je ongelofelijk veel. Wij geven je 3 tips!

 1. Behang niet je hele muur, maar behang slechts één strook op een neutrale muur. Je moet wel durven, maar het is zeker creatief!
 2. Behang met langrisering. Dat is onderaan de muur een strook (zie afbeelding hieronder). Dit zorgt voor een klassiek effect.
 3. Je kan veel meer behangen dan alleen je muur. Denk bijvoorbeeld aan het behangen van een oud kastje of letters aan de muur. Dat geeft een hippe touch!

Andere creatieve elementen in huis

 1. Creatief met pallets! Pallets zie je momenteel veel terug in interieurs. Het is goedkoop, hip en zorgt voor een creatieve look. Gebruik pallets voor het maken van een bed, een bank of een tafel.
 2. Planten hoeven niet alleen maar te staan in een vaas of in een pot. Hang ze op! Zelfs boeketten kun je ophangen.
 3. Gebruik houtenkistjes voor het maken van lampen of kasten.

Door al jouw eigen creatieve ideeën te combineren, verschillende elementen te vervangen, krijgt het interieur een speels en creatief effect. Ook door af en toe wat kleine dingen te veranderen, krijgt het geheel continue een andere uitstraling. Erg speels en eigen. Durf te gaan voor anders, laat je creativiteit de vrije loop!

Creativiteit & schilderwerken Gebr. Rutten

Wij bij schilderwerken Gebr. Rutten hebben veel ervaring met schilderwerk en behang. Wij weten welke verf belangrijk is, hoe we jouw onderlaag op de juiste manier kunnen herstellen en hoe we tot slot een mooie laag verf aan moeten brengen. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat jij die perfecte ‘good looking’ woning hebt. We kunnen niet alleen schilderen, maar wij helpen ook graag bij het behangen. Wil jij creativiteit in je huis? Wij helpen je graag met het schilderen of behangen van je huis. Interesse? Neem contact op met ons!

Back To Top